EBK

Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği Üyeleri, Vali Mehmet Kılıçlar’ı Makamında Ziyaret Etti.

 

Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan, Genel Sekreter Mehmet Çelebioğlu, üyeler Tülin Murathanoğlu ve Abdülhekim Yakut ile Anadolu Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Pütün, Vali Mehmet Kılıçlar’ ı makamında ziyaret etti.

05 Mayıs 2010 tarihinde Eskişehir Valiliği’nin izni ile Eskişehir merkezli olarak kurulan dernek, 2007 yılında Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın koordinatörlüğünde yapılan çalışmalarda Türkiye’deki 10 kümeden biri olarak seçildi.

Çalışmalarında daha etkin olmak amacıyla BEBKA’da Danışma Kurulu Üyesi olarak yer almak istediklerini belirten Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan, “Çevre ile dost, enerji tasarruflu ve yenilikçi olan bir dünyanın önde gelen müşteri odaklı seramik kümesi olmak istiyoruz. Derneğimizi müşteri odaklı araştırma ve inovasyon, enerji, akıllı lojistik ile yeni teknolojilerin ticari olarak uygulanması aracılığıyla geliştirilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Mehmet Kılıçlar, sektörün toplam üretiminin % 39’unun gerçekleştiği bir bölge olması sebebiyle Eskişehir-Bilecik-Kütahya üçgeninin sektör için çok önemli bir alan oluşturduğunu belirterek derneğin çalışmalarının bölgeyi çekim merkezi yapabileceğini söyledi.