EBK

Eskişehir Bilecik Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği 4. Olağan Genel Kurulu Yapıldı...


Eskişehir Bilecik Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği’nin 4. Olağan Genel Kurulu, 09.03.2016 tarihinde üyelerin geniş çaplı katılımıyla Eskişehir Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın seçimiyle devam edildi. Divan Başkanlığını Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Işık, divan üyeliği görevlerini de Yunus Bahri Karaer ve Mehmet Mercan yerine getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan yaptığı konuşmada, kümenin kuruluşundan bu yana sürdürdüğü çalışmalar ve sahip olduğu bakış açısıyla artık farklı bir noktaya geldiğini ve kurumsal yapısının güçlendiğini belirterek, rekabet öncesi işbirliği anlamında üye ve paydaşlar arasında doğru bir zemin oluşturulduğunu vurguladı. 2014-2015 yıllarını kapsayan iki yıllık sürede yapılan çalışmaları anlatan Ozan, özellikle kümenin kurumsal yapısının iktisadi işletme kurulması ile güçlendiğini ve Rekabet Hukuku’ na küme olarak verilen önemi belirtti. Ozan, son dönem çalışmalarının en önemlisi ve en göze çarpanı olarak “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı’ndan bahsederek, EBK Seramik İş Kümesi olarak bu desteği ilk kazanan küme olduklarının altını çizmiştir. Bu doğrultuda, Sanayi Bakanlığı Kümelenme Destek Programı’nın sağladığı imkânların en iyi şekilde değerlendirildiğininden bahseden Ozan, özellikle enerji verimliliği ve seramik makinelerinin yerlileştirilmesi konularında değer yaratan projelere imza attıklarını bildirmiştir. 

Ülkemizde yeni bir kavram olan “kümelenme”nin gereklerini en doğru biçimde yerine getirirek bu alanda öncü bir rol aldıklarını belirten Ozan, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldığı dönemlerde tüm yönetim kurulu üyelerine ve tüm üyelere kendisine duydukları güvenden ötürü teşekkürlerini iletti.

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İskender Işık ise, kümelenmenin dünyada önemli bir kavram olduğunu ve EBK Seramik İş Kümesi’nin bu konuda ülkemizde yarattığı değerin büyük olduğunu, seramik üreticilerinin küme ile dünyada yaşanan büyük rekabette en ön sıralarda yeraldığını bildirdi ve de başarılarından ve seramik sektörüne olan katkılarından ötürü Zeki Şafak Ozan’a teşekkürlerini iletti.  

Genel Kurul gündeminin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Yönetim Kurulu 2014-2015 Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu üyelere sunuldu. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun ayrı ayrı ibra edilmesiyle, 2016 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı.

Yönetim ve Denetim Kurulları oy birliğiyle seçildi. Seranit Granit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Sn. Abdülhekim Yakut Yönetim Kurulu Başkanı, Kümaş Manyezit San. ve Tic. A.Ş. Teknoloji ve ARGE Müdürü Beyhan Özdemir ve Anka Seramik Toprak Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Özyurt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları olarak seçildi.