EBK

Bilecik Valisi Sn. Süleyman Elban’ın Ziyareti...


Bilecik Valisi Sn. Süleyman Elban, 7 Şubat 2017 tarihinde Bilecik ve ilçelerinde faaliyet gösteren seramik grubu temsilcileri ile biraraya geldi.

Vali Elban, Seranit Fabrikasının ev sahipliği yaptığı toplantıda, EBK Seramik İş Kümesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Seranit Granit A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Abdulhekim Yakut, Bilecik Fabrika Müdürü Ercan Çelik ve İnönü Fabrika Müdürü Sami Güvenler tarafından karşılandı.

Seranit fabrikasında üretimi yapılan ürünlerin bulunduğu salonu gezen ve Yakut'tan bilgi alan Vali Elban, daha sonra seramik üreticilerinin yönetim kurulu başkanları ve yöneticileriyle toplantı yaptı.

Bilecik'te hızlı sanayileşmenin temelinde başta seramik ve mermer olmak üzere hammadde kaynaklarının olduğunun altını çizen Vali Elban, şunları kaydetti:

''Sanayi kuruluşlarımız, gelişmiş teknoloji ile donatılmış üretim birimleri, iç ve dış pazarların oluşturduğu satış noktaları, yarattığı istihdam ve ihracat imkanlarıyla ülke ve Bilecik ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla işlenmiş seramiğin pazar çalışmalarının etkinleştirilmesi ve yurtdışında markalaştırılması amacıyla ortak tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda sanayicimizin ve işadamlarımızın sorunlarına ortak, artılarını da artı katmak için elimden gelen gayreti göstermek istiyorum. Bilecik, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan, ülke ekonomisinin gelişmesine büyük katkıda bulunan önemli bir sanayi kenti konumundadır.''