EBK

EBK Seramik İş Kümesi Almanya İnceleme Ziyareti

 

17-18.04.2013 tarihlerinde EBK Seramik İş Kümesi Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Murathanoğlu ve Proje Yürütücüsü Deniz Murathanoğlu, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda ve başkanlığında gerçekleştirilen inceleme gezisinde beraberindeki  bir heyet ile Almanya'nın Stuttgart, Karlsruhe ve Ulm şehirlerinde ekonomik kalkınma kuruluşları, belediye yetkilileri ve kümelenme organizasyonlarının temsilcileri ile görüşmeler yaptı.

Heyette Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, BEBKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Program Yönetimi Birim Başkanı Tamer Değirmenci, diğer kalkınma ajanslarının genel sekreterleri, küme temsilcileri ve uzmanlar yer aldı.

Almanya’ da kurulmuş olan bilgi ve iletişim teknolojileri kümelenmesi- yüksek teknoloji girişimci ağı Karlsruhe CyberForum, Karlsruhe Elektrikli Ulaşım Merkezi ve Ulm Üniversitesi bünyesindeki Science City ve Science Park ziyaretleri sonrasında Almanya’daki ekonomik kuruluşlarla temaslarda bulunuldu.

EBK Seramik İş Kümesi olarak Almanya’ da yer alan kümeler ile yapılan görüşmelerde kümelerin kuruluşları, organizasyon yapıları, bütçeleri ve faaliyet alanları hakkında detaylı bilgiler edinilmiştir.