EBK

Proje Tabanlı Staj Programı Sertifika Töreni Düzenlendi

 

Anadolu Üniversitesi ve kümemiz arasında 13 Aralık 2011 tarihinde imzalanan "Proje Tabanlı Staj Programı İşbirliği” protokolü kapsamında Anadolu Üniversitesi öğrencileri küme üyesi Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’ nda staj yaparak verimli projelere imza atmışlardır.

Proje Tabanlı Staj Programı  (PTS) kapsamında her öğrenciye üniversiteden bir akademik danışmadan ve firmadan bir endüstriyel danışman eşlik etmişlerdir. Öğrencilerin iş yaşamına hazırlanmasına ve Üniversite-sanayi işbirliğine çok önemli katkılarda bulunacak program önümüzdeki dönemlerde de kapsamını genişleterek devam edecektir.

18.03.2013 tarihinde Anadolu Üniversitesi’ nde gerçekleşen Sertifika törenine;  Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Sn. Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi-Araştırma ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Ender Suvacı, EBK Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Sn. Zeki Şafak Ozan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Politika ve Strateji Geliştirme Daire Başkan Vekili Sn. Mehmet Madencan, PTS Akademik Danışman Sn. Prof. Dr. Alpagut Kara, PTS Endüstriyel Danışman Elif Manavoğlu ve PTS Stajyeri Sn. Mehmet Akverdi konuşmalarıyla katılmışlardır. Konuşmalarda Üniversite-Sanayi İşbirliğinin önemi bir kez daha vurgulanarak, AR&GE çalışmalarının arttırılması gerekliliği, bakanlığın bu konudaki destekleri, projenin sektör ve öğrenci açısından faydaları belirtilmiştir.

Tören sonunda öğrenciler, akademik ve endüstriyel danışmanlar sertifikalarını almışlardır.